Vanaf 1 januari is het zover. Dan start The Whiskymercenary officieel.

The Whiskymercenary is de bescheiden onderneming die ik opgestart heb om ook op een professionele manier degustaties te kunnen geven. Het aantal vragen hieromtrent steeg het laatste jaar enorm en het werd dus tjd om dit zo op te lossen.

Bovendien ben ik zo ook in staat om ieder die m’n ‘whiskyexpertise’ (zwaar woord pfff…) kan gebruiken te helpen op festivals en opendeurdagen. Ik zal dus wel eens op een whiskyfestival verschijnen zonder clubshirt.

Gaat dit betekenen dat mijn engagement voor de whiskyclub Cask Six minder zal worden? Absoluut niet. (Bestuurs)lid zijn van een club blijft nog altijd één van de leukste manieren om met whisky om te gaan.

Deze blog dient om de belevenissen als ‘mercenary’ in het whiskywereldje wat te bespreken.

Bijkomend zal ik af en toe wel eens een whiskybeoordeling op deze blog plaatsen.

Belangrijk bij deze ‘tasting notes’ en scores blijft dat het zal gaan om een persoonlijke benadering van een whisky. Ga nooit blind uit van wat één of andere blogger fantastisch of ‘bucht’ vindt. Proef zelf en ontdek. Dat is tenslotte waarom ik dit doe. De zoektocht naar prachtge whisky’s is immers eindeloos.

Eerlijkshalve zeg ik er nu al bij dat deze blog ook niet dagelijks geupdate zal worden.

Jürgen